Pečená treska s cuketovým pyré

  • Sharebar

Ryba:

2 ks filety z tresky

Zmes korenia Ryby (alebo: Soľ, mleté čierne korenie, tymian)

Plátky citrónu na vrch rýb pri pečení

2 strúčiky cesnaku

Olivový olej

 

2 osoby

15 minút

 

Cuketové pyré:

1 ks väčšej cukety

* 1 väčší zemiak (*kto chce viac sacharidov, môže byť aj viac zemiakov, kto chce bez sacharidov pripravuje bez zemiakov)

1 KL masla

Soľ

½ - 1 KL Rasca

1/3 KL čierne mleté korenie

 

Porcie: 2  Čas prípravy: 15 minút 

 

Umyté a osušené filety okoreníme zmesou korení, z oboch strán a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na rybku poukladáme citrónové plátky a okolo rybiek uložíme rozpolené cesnaky. V rúre pri 150° pečieme, kým rybka nie je hotová po dobu cca 8-10 minút. Ak je rybka vodnatejšia, vodu opatrne odstánime hrubou vrstvou servitiek a pečieme na teplovzdušnej funkcií.

Zemiak aj cuketu umyjeme, ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme do hrnca. Zalejeme dostatočným množstvom vody, ktorú osolíme a necháme variť, až kým nie je cuketa a zemiak mäkký. Vodu zlejeme a uvarenú zeleninu aj s maslom, vo vyššej nádobe rozmixujeme dohladka. Pridáme soľ, rascu a čierne korenie podľa chuti, znova premixujeme a môžeme podávať s rybkou, alebo mäskom.

Vysvetlivky: KV – Kávová lyžička, PL polievková lyžica, ks - kus, dc - deciliter

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet