Pesto z medvedieho cesnaku

  • Sharebar

Medvedí cesnak je jedným z prvých poslov jari a má liečivé účinky. Je lepšie stráviteľný aj pre tých, ktorí majú problém s klasickým cesnakom. Mimochodom, viete, prečo sa volá medvedí? Je to preto, lebo si ho medvede na jar trhali a jedli, aby získali živiny po dlhej zime. 

Pesto si pripravíte úplne jednoducho, použila som dva zväzky medvedieho cesnaku, čajovú lyžičku morskej soli, 100 ml olivového oleja a pár kvapiek citrónu. Cesnak umyte, jemne osušte, nakrájajte na veľké kusy a zmixujte na nízkych otáčkach s ostatnými surovinami. Skladujte v chladničke v uzavretej nádobe. K pestu môžete pridať aj orechy, alebo viac oleja. Ja som to chcela viac light, tak som viac oleja nedala. 

Vyskúšate aj vy tento zázrak prírody? Odporúčam!

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet