Pikantné batáty z panvice

  • Sharebar

1-2 porcie   7 minút

1 ks veľký sladký zemiak batát
2 KL (10g) kokosový olej vhodný na smaženie
Soľ
Mleté čierne korenie
1/2 KL kajenská štipľavá paprika
1 ks chilli paprička (ľubovoľné)
50g biely smotanový jogurt

Ošúpaný zemiak nakrájame na čo najtenšie kolieska. Na panvici rozpálime olej a pridáme zemiaky. Na strednom ohni restujeme, sem zemiačky premiešame, aby sa otočili a zároveň zemiaky osolíme, pridáme čierne korenie. Tieto zemiačky sa môžu jesť aj v surovom stave, a tak ak nechcete úplne prepražené odporúčame po cca 3 minútach restovania (keď bude asi 1/3 zemiakov zlatohnedá) odstaviť z ohňa. Na koniec pridáme nakrájanú chilli papričku a štipľavú papriku, dôkladne premiešame a servírujeme. My sme zemiačky podávali s grilovanými kuracími prsiami. Na vrch zemiakov sme pridali biely smotanový jogurt (10% tuku) a petržlenovú vňať.

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet