Polievka Hokkaido

  • Sharebar

1 ks tekvica hokkaido

1 ks cibuľa

3-4 ks mrkva

soľ

mleté čierne korenie

tekvicový olej

 

4 porcie

20-30 minút

 

Tekvicu umyjeme, prekrojíme a odstránime dužinu so semienkami. Aj so šupkou hokkaido nakrájame na malé kúsky a dáme do hrnca. Očistenú mrkvu nakrájame na hranoly a pridáme k tekvici. Očistenú cibuľu prekrojíme na polovicu a pridáme do hrnca. Všetko zalejeme vodou a necháme variť, kým nie je tekvica a mrkva mäkká. Zeleninu vo vývare rozmixujeme a na záver osolíme a okoreníme. Podávame s kvapkami olivového, alebo tekvicového oleja, prípadne celozrnnými krutónmi.

Vysvetlivky: KV – Kávová lyžička, PL polievková lyžica, ks - kus, dc - deciliter

Kategória: 

Vytvoriť nový účet