Pudingovo-ovocná torta bez múky a cukru

  • Sharebar

 Korpus:

4 vajcia 

0,4 dcl mlieka alebo 4 PL sušeného mlieka

2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva 

vanilková aróma

sladidlo 

Plnka: 

0,4 dcl mlieka

1 bio vanilkový puding 

sladidlo 

125 g hrudkovitého tvarohu (môžeme vynechať)

1 vajce

mrazené alebo čerstvé ovocie

 

Počet porcií: 12 kúskov   Čas prípravy: 20 minút

 

Čo je na zdravej strave úžasné? Napríklad to, že si môžeme dať koláč na raňajky, vyskúšajte našu pudingovo-ovocnú tortu a dajte si kúsok bez výčitiek. Najprv si pripravíme korpus, žĺtka oddelíme od bielkov, žĺtka vyšľaháme so sladidlom do peny (ja som použila med). Pridáme prášok do pečiva, mlieko (použila som kravské) a pár kvapiek vanilkovej arómy, nakoniec do zmesi jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na papier na pečenie ideálne do tortovej formy a pečieme 10 minút na 180 °C . Keď cesto veľmi narastie, popicháme ho špáradlom. Zatiaľ si pripravíme plnku, uvaríme bio puding podľa návodu, dáme menej mlieka, aby bol puding hustejší, nezabudneme ho osladiť podľa vlastnej chuti. Nakoniec vmiešame žĺtko a vyšľahaný sneh z bielka. Do vychladeného pudingu môžeme pridať aj tvaroh. Korpus vyberieme z rúry a odstránime papier na pečenie, cesto je tenké, preto to robte trpezlivo, otočte ho naruby a papier pomaly stiahnite. Korpus vložíme späť do formy, ale dávajte pozor, aby plnka nevytiekla, forma by sa nemala odopínať-rozoberať. Na cesto vylejeme vychladenú plnku, pridáme mrazené alebo čerstvé ovocie. Tortu necháme odpočívať v chladničke, aby plnka stuhla. 

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet