Ríbezľové pokušenie

  • Sharebar

Cesto:

3 vajcia 
5 PL cukru 
2 PL kokosového oleja 
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
350 g bieleho jogurtu 
5 PL ovsenej múky 
5 PL špaldovej hladkej celozrnnej múky 
250 g červených ríbezlí 
 

Poleva:

250 g mascarpone 
1 kelímok kyslej pochúťkovej smotany alebo bieleho plnotučného gréckeho jogurtu 
kôra z chemicky neošetreného citróna 
1 PL medu 
 

2 kocky čokolády 

Porcie: 6 Čas prípravy: 45 minút 

Žĺtka si vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme roztopený kokosový olej, na najnižších otáčkach primiešame jogrt a všetky sypké suroviny. Nakoniec primiešame metličkou vyšľahaný sneh a ríbezle. Cesto vylejeme do vymastenej obdĺžnikovej alebo štvorcovej stredne veľkej formy a dáme piecť na 180 °C na asi 30 minút. Keď koláč zvrchu zhnedne, je hotový. Kým sa pečie, vymiešame si krém. Mascarpone, smotanu (alebo jogurt) zmiešame s kôrou z citróna a pridáme sladidlo. Plnku voľne rozotrieme na vychladený korpus a posypeme najemno nastrúhanou čokoládou. Dáme ho ešte na hodinku zachladiť a môžeme podávať. Je to skutočný luxus na tanieri a pripraviť ho môžete aj vzácnej návšteve, či svojim deťom na narodeniny, určite nebudete sklamaní. Koláčik je vláčny a jemný, rozplýva sa na jazyku, vyskúšajte :-) 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet