Šampiňónová krémová polievka

  • Sharebar

1 porcia   15 minút

1ks cibuľa
100g hnedých šampiňonov
1 KL olivového oleja
2 KL masla
Morská soľ
Čierne korenie
Voda
1 PL ryžový ocot
20g smotanový syr vo vaničke
Pažítka
Voliteľné: 1 KL pohánková múka

Cibuľu nakrájame nadrobno a na roztopenom masle a olivovom oleji necháme popražiť do sklovita. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a restujem, kým nezmäknú. Podlejeme vodou (cca 150-200 ml) a povaríme 5 minút. Polievku osolíme, okoreníme, pridáme ryžový ocot, krémový smotanový syr a ponorným mixérom rozmixujeme polievku na hustú jemnú konzistenciu. V prípade, že chceme hustejšiu polievku, vrátime ju opäť na oheň a pridáme zarovnanú lyžičku pohánkovej múky, a 1 minútku povaríme.  Servírujeme s čerstvou pažítkou.

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet