Škoricové palacinky s domácou jablkovou nutelou

  • Sharebar

Palacinky:

0,5 L mlieka 
1 vajce 
1 PL jablkovej vlánkniny (nemusí byť)
3 ČL škorice 
4 PL špaldovej hladkej celozrnnej múky 
6 PL pomletých jemných ovsených vločiek (ovsená múka)

Porcie: 8 palaciniek Čas prípravy: 40 minút 

Jablková nutela:

4 kg jabĺk (odvážené boli jablká zbavené jadrovníkov)
2 ČL badyánu 
4 ČL škorice 
1 škoricový lusk 
100 g horkej čokolády (70 % kakaa)
4 PL kakaa
2 PL citrónovej šťavy 

Porcie: 9 pohárov Čas prípravy: 3 hodiny 

Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a vložíme do hrnca. Pridáme badyán, škoricu, lusk, citrónovú šťavu, kakao a podlejeme asi 2 dcl vody. Necháme dusiť na menšom plameni, kým jablká nezmäknú. Keď zmäknú, pomixujeme ich tyčovým mixérom, pridáme čokoládu (nemusíme, môžeme pridať viac kakaa) a varíme na malom plameni asi 2 hodiny, kým sa objem nezredukuje a nutela nezhustne. Sterilizované poháre zohrejeme a naplníme nutelu, pevne zatvoríme a otočíme hore dnom. Prikryjeme osuškou alebo hrubou dekou a necháme do ďalšieho dňa postáť. K domácej nutele sa úžasne hodia škoricové palacinky. Tie si pripravíme zmiešaním uvedených surovín, cesto necháme trochu postáť, ale ideálne je pripraviť si ho večer, aby vločky nasiakli, uvidíte či je cesto husté, alebo riedke a podľa potreby ho upravíte. Opekáme na kokosovom oleji. Prajem vám dobrú chuť :-)

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet