Škoricovníčky

  • Sharebar

3 vajíčka
1/2 veľkého hrnčeka vločiek (rozomletého na múku) *
1 a 1/2 hrnčeka špaldovej hladkej múky
1 kypriaci prášok
1 PL medu (, alebo iné sladidlo)
Štipka soli
3 PL oleja (vhodného na pečenie)
Škorica
Prírodný trstinový cukor (Lidl)

Počet porcií: 8-10 ks

Doba prípravy: 35 min

* Ak nemáme mlynček, použijeme ponorný mixér: 3 vajíčka rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.

Postup:
Do 3 vajíčok pridáme ovsenú múku, kypriaci prášok, med, 2 PL oleja, štipku soli a vypracujeme tuhé cesto. Keď je cesto nelepivé a tuhé, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na tenký obdlžník. Vrch cesta potrieme malou vrstvou oleja a posypeme na veľmi husto škoricou a trstinovým cukrom. (asi 4-6 PL cukru a 4 KL škorice) Cesto pomaly stáčame do rolky. Narežeme si ho na cca 3 cm hrubé kúsky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto na plechu vytvarujeme do tvaru "otvorenej ruže" a pečieme na 180°C po dobu asi 16 minút, pričom v polovici času otáčame plech.

Pomôcka pre opatrných: Ak sa Vám zdajú škoricovníky málo sladké po dopečení, môžete urobiť škoricovníkom sladkú posýpku:
2 PL masla, 2-3 PL trstinového cukru, 1KL škorice zmiešame dokopy a poukladáme túto posýpku na vrch škoricovníkov. Škoricovníčky na chvíľu zapečieme s touto posýpkou, kým sa nezkaramelizuje.

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet