Slepačia polievka

  • Sharebar

1/3 ks Zeler 

2 ks Mrkva

½ ks Kaleráb

1 ks sliepka

4 l vody

2 ks petržleny

1 ks cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 PL čierne korenie celé

1 PL soli

½ KL štipľavá paprika

1 paradajka

½ papriky

½ KL kurkuma

Petržlenová vňať (pred podávaním)

 

Umytú sliepku vložíme do hrnca, pridáme všetky ostatné suroviny, zalejeme studenou vodou a na miernom ohni privedieme do varu. Polievka sa má variť na najmenšom ohni tak, aby len mierne bublala. Varíme ju 8-12 hodín.  Polievku scedíme do polievkovej misy s varechou a jemne odstránime tuk z vrchu polievky. Nakrájame do polievky uvarenú mrkvu, nasekanú petržlenovú vňať. Do polievky môžeme pridať nadrobno nakrájané kuracie prsia z polievky. Podávať môžeme s ryžovými rezancami.

Vysvetlivky: KV – Kávová lyžička, PL polievková lyžica, ks - kus, dc - deciliter

Kategória: 

Vytvoriť nový účet