Slivková nutela

  • Sharebar

1200 g sliviek 
1 dcl vody 
1 ČL badiánu 
1 škoricový lusk 
3 PL trstinového cukru 
3 PL kakaa

Čas prípravy: 2 hodiny 15 minút Porcie: 3 sklíčka 

 

V kuchyni rozvoniava badián a škorica, upršaný deň ako stvorený na prípravu domácej slivkovej nutely. Ešte ste ju neskúšali uvariť? Je aromatická, mierne sladká, určite zachutí aj vašim deťom, keď im pripravíte palacinky alebo domáce lievance. Slivky odkôstkujeme, vložíme do nepriľnavého hrnca, môžeme podliať trochou vody. Keď slivky zmäknú a pustia šťavu, pridáme korenie, cukor a kakao. Môžete pridať viac kakaa alebo cukru, podľa toho, aké sladké máte slivky. Zmes varíme asi dve hodiny, kým sa nezredukuje na polovicu. Nadávkujeme do zohriatych pohárikov, zatvoríme a obrátime hore dnom. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet