Slivkovo - makový koláč bez múky a cukru

  • Sharebar

Korpus: 

2 vajcia 
100 g mletého maku
100 g pomletých ovsených vločiek 
2 banány
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
1 ČL badyánu (alebo škorice, môžete korenie aj úplne vynechať)

Plnka: 
 

700 g sliviek 
1 balenie želatíny v prášku Dr. Oetker 

Slivky odkôstkujeme a dáme variť do nepriľnavého hrnca. Po 15 minútach by sa mali rozvariť, môžete ich ešte rozmixovať pre jemnejšiu konzistenciu. Počkajte, kým vychladnú a pridajte k nim želatínu podľa návodu. Kým sa slivky varia, pripravte si korpus. V miske vymiešajte vajíčka s roztlačenými banánmi, pridáme mak, vločky, prášok do pečiva a korenie. Tortovú formu vymažeme kokosovým olejom, vlejeme cesto a dáme piecť na 25 minút na 180 °C. Keď sa korpus upečie, nechajte ho vychladnúť, vlejte slivkovú plnku a dajte na celú noc zachladiť. Koláč môžete ozdobiť lieskovými orechmi a poliať datľovým sirupom, nie je to ale nutné, ak máte sladké slivky. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet