Spaghetti bolognese

  • Sharebar

400 g hovädzieho mäsa

500 g pasírovaného paradajkového pyré 

1 cibuľa

1 PL olivového oleja 

bazalka 

oregano 

soľ 

1 ČL čierneho korenia

3 strúčiky cesnaku 

1 PL agáve sirupu alebo trstinového cukru 

300 g špaldových alebo semolínových špagiet 

100 g strúhanej mozzarely

 

Počet porcií: 4   Čas prípravy: 30 minút

 

Keď si u nás doma chceme dať občas cestoviny, táto omáčka vyhráva. Skúste si ich pripraviť sami a určite neoľutujete! Hovädzie mäso pomelieme na mlynčeku. Do hrnca dáme olivový olej, popražíme cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak a mäso. Restujeme, kým mäso nezhnedne a nepustí šťavu, zalejeme ho paradajkovým pyré, ale nepodlievame vodou, omáčka má byť hustá. Omáčku jemne posolíme, posypeme oreganom a bazalkou, pridáme aj čierne korenie. Keď máte radi omáčku sladšiu, môžete si ju osladiť, ale nie je to nutné. Omáčka je hotová, keď mäso zmäkne. Cestoviny uvaríme v posolenej vode, scedíme, premyjeme a podávame s omáčkou, posypanou strúhanou mozzarelou, feta syrom alebo nivou. 

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet