Stracciatella nepečená torta

  • Sharebar

10 porcií  20 minút + 2 hodiny chladenie

170g jemné maslové sušienky
30g ovsené vločky (,alebo len 200g sušienok)
1 vanilkový struk
180g ovocné pyré (použili sme jablkovo–jahodovú detskú výživu)
500g nízkotučného jemného tvarohu
180ml šľahačková smotana
110g horká čokoláda s obsahom kakaa nad 50%
 

Sušienky rozdrvíme na čo najjemnejšie, pridáme ovsené vločky a spolu z ovocným pyré vypracujeme hustý základ torty, ktorý zatlačíme na dno formy.

*Tvarohy, šľahačkovú smotanu a jadro vanilkového struku si dôkladne rozmiešame (môžeme aj rozšľahať, krém bude nadýchanejší) a vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Keď je čokoláda horúca, postupne ju vlievame, do chladného tvarohového krému a miešame. Teplotným rozdielom sa nám v kréme čokoláda rozdelí na malinké kúsočky.

Krém natrieme na základ torty a môžeme ju ozdobiť zvyšnou čokoládou, či ovocím. Pred podávaním necháme postáť aspoň 2 hodinky v chlade.

* Dôležité je mať tvarohy aj šľahačku dostatočne chladné a preto, tvarohy a šľahačku nevyberajte vopred, ale tesne pred prácou s nimi.

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet