Super-ľahký tvarohový koláčik

  • Sharebar

Koláčik bez lepku, bez cukru, bez umelých sladidiel, bez proteínu 

Rozpis na menšiu silikónovú formu (srnčí chrbát)
2 veľké porcie 50-60 minút

1 nízko-tučný tvaroh
1 banán
2 žĺtka
2 vaječné bielka
15g pohánkovej múky (alebo 20g inej - len aby niečo "držalo" koláčik)
1/2 KL kypriaci prášok do pečiva (nemusí byť)

Voliteľné: 
--- Dosladiť sladidlom (odporúčam xylitol)
--- Ozdobiť kvalitnou čokoládou, bio ďatlovým sirupom..

Rúru si dáme zohriať na 160 stupňov.

Tvaroh, banán, žĺtka, múku a štipku kypriaceho prášku vymixujeme tyčovým mixérom. Z bielkov si urobíme sneh a ten zľahka a opatrne vmiesime k ostatným surovinám. Zmes vlejeme do silikónovej formy a pečieme pomaly cca 45-55 minút. Cesto síce rastie, ale ono po preklopení trošku klesne. Koláčik je hotový, ak sa už cesto nelepí, výsledná konzistencia má byť "penová", nie suchá ako pri klasickom koláči. Po vybratí necháme chvíľu vychladnúť a koláč preklopíme. Koláčik môžeme ozdobiť čokoládou, alebo sirupom (ja so ho však pre seba nezdobila a nedosladzovala a bol jemne sladký z banánu)

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet