Torta s mangom a kiwi

  • Sharebar

Korpus:

4 vajcia 

2 PL agáve sirupu 

1/2 ČL vínneho kameňa

150 g ražných vločiek 

2 PL kokosového oleja 

Plnka: 

2 mangá 

4 kiwi 

20 g potravinárskej želatíny 

1 dcl vody 

 

Počet porcií: 12 kúskov   Čas prípravy: 30 minút

 

Táto jednoduchá tortička je hotová za 30 minút, jej prípravu zvládne aj úplný začiatočník. Niekedy z potreby spotrebovať ovocie vznikne úžasný zákusok, tento si navyše môžete dať úplne bez výčitiek, neobsahuje múku ani cukor. Tortu si môžete dopriať napr. na raňajky alebo desiatu a deň je hneď sladší. Korpus si pripravíme vymiešaním vajec a agáve sirupu do peny. Dajte si skutočne záležať, aby boli vajcia dobre vymiešané, cesto bude nadýchané. Po chvíli pridáme roztopený kokosový olej, prášok do pečiva a ražné vločky, ktoré sme pomleli na jemný prášok. Cesto vylejeme do formy s priemerom 30 cm, vytrieme ju kokosovým olejom a dáme piecť na 10 minút na 180 °C, korpus popichajte špáradlom a keď ostane po vytiahnutí čisté, cesto je upečené. Kým sa pečie korpus, kiwi si nakrájame na malé kúsky, mango zmixujeme na pyré. Z manga by nám malo vzniknúť asi 0,5 L pyré, dolejeme 1 dcl vody, aby sa trošku zriedilo a pipravíme si želatínu podľa návodu na obale. Korpus vyberieme z rúry, necháme ho chvíľku vychladnúť, posypeme kiwi a nakoniec navrch vylejeme želatínu z manga. 

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet