Tvarohové knedlíčky

  • Sharebar

250g jemný tvaroh

1 vajce

1-2 PL proteín vanílkový / banánový

2 PL ovsená múka *

štipka soli

1 KL kokosového oleja panenského

1/2 šálky vlašských orechov

1 KL škorice

1 KL trstinového cukru (, alebo iné sladidlo)

1 šálka ovocia lesné plody

 

Čas na prípravu: 20 minút

Počet porcií: 1-2

 

*Ovsené vločky si rozomelieme mlynčekom (sekáčikom) na múku. Ak nemáme mlynček, použijeme ponorný mixér a vločky mixujeme dohladka spolu s tvarohom.

Do vyššej nádoby dáme tvaroh, vajce a vyšľaháme, pridáme ovsenú múku a proteín. Konzistencia by mala byť hustejšia, mierne lepkavá. Do jemne osolenej vriacej vody pridávame cesto tak, aby vznikli knedličky. To môžeme urobiť pomocou tvarovania lyžičkami, alebo jednoduchšie - mikroténový sáčok si naplníme zmesou, na jednom konci odstrihneme koniec sáčka - asi 1 cm a cesto do vody pridávame "strihaním" (podobne, ako keď sa ozdobujú vianočné perníčky). Keď knedlíček vypláve na povrch vody, asi po 15 sekundách môžeme vyberať pomocou sitka.

Kým sú knedlíčky teplé, zľahka premiešame s troškou kokosového oleja. Posýpku si urobíme zmiešaním pomletých orechov, škorice a trstinového cukru. Výhodou škorice je, že tlmí účinok cukru, a tak ňou nešetrite. Ku knedlíčkom, ktoré sú mierne sladké odporúčame podávať bobuľovité / lesné ovocie, ktoré je kyslejšie. Použili sme mrazené, ktoré sme ohrievaním na miernom ohni roztopili. Dobrú chuť!

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet