Tvarohovo-banánový chlieb (bez múky a cukru)

  • Sharebar
3 vajíčka 
1 väčší prezretý banán 
1 veľká hrsť nesírených, nesladených hrozienok 
50 g jemných ovsených vločiek 
250 g hrudkovitého tvarohu 
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
1 dcl rastlinného mlieka 
1 PL kokosového oleja alebo masla 

kokosový olej na vymazanie formy 

Porcie: 4 Čas prípravy: 1 hodina 

V miske si rozlačíme banán (ma by byť zvonku úplne hnedý), pridáme vajíčka a vyšľaháme tak, aby mala hmota krémovú konzistenciu. Pridáme tvaroh, mlieko, roztopený olej, hrozienka a nakoniec vločky zmiešané s práškom do pečiva. Formu (srnčí chrbát) vymastíme kokosovým olejom, vylejeme cesto a pečieme na 180 °C asi 40 minút, kým nebude cesto zhora hnedé. Necháme úplne vychladnúť, oddelíme okraje a jemne vyklopíme. Je dôležité, aby bol koláč úplne studený, aby sa vám to dobre vyberalo. Ja som piekla večer a z formy som ho vybrala až ráno. Na tanieri si chlebík natrite orieškovým maslom alebo domácim džemom, je výborný!

 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet