Tvarohový nočný dezert

  • Sharebar

Biela časť:

1 šálka mlieka

250g jemný tvaroh

1/2 balenia želatíny v prášku (verzia vhodná do šľahačky, krémov)

1 PL kokosový tuk

1 PL stévia (použili sme značku Kandisin)

Vanilková aróma (, alebo 1 KL vanilkový cukor)

 

Hnedá časť:

1 šálka mlieka

250g jemný tvaroh

1/2 balenia želatíny v prášku (verzia vhodná do šľahačky, krémov)

1 PL kokosový tuk

1 PL stévia (použili sme značku Kandisin)

Vanilková aróma (, alebo 1 KL vanilkový cukor)

1-2 PL kakao

 

Na ozdobu:

Kokos / goji

 

Čas prípravy: 10 + 3,5 hodiny (chladenie)

Počet porcií: 4

 

Najprv si pripravíme bielu časť. Mlieko zohrejeme a dáme do vyššej nádoby, v ktorej budeme krém mixovať. Pridáme polovicu balenia želatíny v prášku a na najvyšších otáčkach mixujeme. Po lyžiciach pridávame tvaroh, kokosový olej a osladíme sladidlom a vanilkou. Túto zmes vylejeme do tortovej formy s odopínateľným bokom. Následne celý postup zopakujeme pre vrchnú časť, s pridaním kakaa. Vrch torty ozdobíme s kokosom a goji. Celú tortičku necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie na 4 hodiny.

Ak by sme tortičku nerobili ako "večernú" verziu, ešte do nestuhnutého krému môžeme pridať rôzne ovocie (maliny, čučoriedky, jahody, banán, kiwi). :)

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet