Vlákninové proteínové guľky

  • Sharebar
  • 1 rozmixovaný banán
  • 50g posekaných orechov (kešu, vlašské, alebo mandle)
  • 20g kokosový tuk ( alebo iné kvalitné maslo)
  • 1 PL arašidové maslo
  • 50g vanilkového, banánového, alebo kokosového proteínu
  • 1 PL psillium – indická vláknina
  • 4-5 PL ovsenej múky (pomleté ovsené vločky)*
  • 1 PL šušené hrozienka, alebo brusnice

Do tmavej verzie aj:

  • 1 KL holadské kakao
  • Rumová aróma, alebo rum podľa chuti :)

Možnosti na ozdobu:

  • Postrúhaná horká čokoláda
  • Cukrárenské ozdoby
  • Kokos

Počet porcií: 12-16 ks  Čas prípravy: 30 minút

Banán a posekané orechy rozmixujeme ponorným mixérom vo vyššej nádobe čo najjemnejšie. V širšej nádobe dôkladne rozmiešavame kokosový tuk, arašidové maslo, pridáme rozmixovanú zmes a vlákninu. Primiešame proteín a potom pridávame ovsenú múku dovtedy, kým nám nevznikne vlhká tvarovateľná konzistencia. *Ovsenú múku si vyrobíme mletím ovsených vločiek v sekáčiku, alebo ich primixujeme ponorným mixérom k ostaným surovinám. Ak robíme 2 farebnú verziu, rozdelíme si zmes na 2 časti a do jednej primiešame kakao a malé množstvo rumovej arómy, alebo 1 KL rumu. Tvarujeme guľky (ak sa cesto veľmi lepí namáčame si ruky pomedzi to do čistej vody) a obaľujeme ich v postrúhanej čokoláde, alebo kokose, či v inej jedlej ozdobe. Guľky potrebujú aspoň 1 deň odležať, aby sa chute prepojili a vláknina absorbovala vlhkosť.

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet