Zapekaná ovsená kaša

  • Sharebar

1,5 pohára jemných ovsených vločiek 

1 jablko 

3 kocky 90 % horkej čokolády

1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva bez fosfátov)

2 kvapky vanilkovej arómy 

2 ČL goji 

3 ČL sekaných mandlí 

1 vajce

1 pohár mlieka

2 PL agáve sirupu 

1 ČL kokosového oleja

150 g mrazených jahôd

 

Počet porcií: 4   Čas prípravy: 35 minút

 

Najprv si dáme variť mlieko, pridáme k nemu agáve, kokosový olej a necháme zohrievať. Zatiaľ si pripravíme zmes ovsených vločiek, nastrúhaného jablka, vanilkovej arómy, vínneho kameňa, mandlí, goji a nadrobno nakrájanej čokolády. Túto zmes dobre premiešame a vložíme do menšej zapekacej misy, ktorý sme vymastili kokosovým olejom. Keď sa mlieko zohreje, primiešame doňho rozšľahané vajce a celý obsah hrnca vylejeme na vločky. Na vrch poukladáme mrazené jahody alebo iné ovocie a pečieme na 180 °C asi 25 minút, kým nám vrch koláča nezačne hnednúť. Je to jedna z najchutnejších alternatív raňajok z ovsených vločiek, ktoré som zatiaľ vyskúšala, skúste aj vy a presvedčte sa sami.

 

 

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet