Zapekaná plnená paprika

  • Sharebar

1 porcia   35 minút

 

1 veľká paprika (žltá)

120g kuracích pŕs

1 menšia cibuľa

½ hrnčeka kukurica

Soľ

Mleté čierne korenie

1 PL olivový olej

 

Papriku zbavíme vnútra a na papieri na pečenie ju dáme zapiecť do rúry na 180°, kým nezačne hnednúť. Zatiaľ si pripravíme mäsko. Čisté kuracie prsia nakrájame na kocky a osolíme ho a okoreníme. Nakrájanú cibuľku na polmesiačiky na olivovom oleji opražíme do sklovita (cca 1 minútka) a pridáme mäso. Sprudka opekáme mäso, kým sa neuzatvorí. Potom pridáme mrazenú kukuricu, podlejeme 50ml vody a necháme mäsko s kukuricou dôjsť pod pokrievkou zhruba 7 minút, aby bola aj kukurica hotová. Pečenú papriku naplníme mäskom. Tento recept sa dá urobiť aj „bezmäsito“, a to tak, že zameníme mäso za cícer (konzervovaný upravený na pare).

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet