Zapekaná ryba s kalerábovým pyré

  • Sharebar

Ryba:

1 balenie tilapie (, alebo inej treskovitej ryby)

Zmes korenia Ryby (alebo: Soľ, mleté čierne korenie, tymian)

Citrónová šťava na pokvapkanie

Olivový olej

 

2-3 osoby

10 minút

 

Kalerábové pyré:

1 ks kalerábu

1 väčší zemiak (kto chce viac sacharidov, môže byť aj viac zemiakov, aby sa dosiahol váhový pomer 50:50)

1 PL masla

Soľ

½ - 1 KL Rasca

¼ KL Kurkuma

 

Porcie: 2-3  Čas prípravy: 15 minút 

 

Umyté a osušené filety okoreníme zmesou korení Ryby, z oboch strán a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre pri 150° pečieme, kým rybka nie je hotová po dobu cca 5-8 minút. Približne v polovici pečenia pokvapkáme citrónovou šťavou.

Zemiak aj kaleráb očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme do hrnca. Zalejeme dostatočným množstvom vody, ktorú osolíme a necháme variť, až kým nie je kaleráb mäkký. Vodu zlejeme a uvarenú zeleninu aj s maslom, vo vyššej nádobe rozmixujeme dohladka. Pridáme soľ, rascu a kurkumu podľa chuti, znova premixujeme a môžeme podávať s rybkou, alebo mäskom.

Vysvetlivky: KV – Kávová lyžička, PL polievková lyžica, ks - kus, dc - deciliter

Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet