Zapekaná špargľa so schwardzvalskou šunkou a syrom

  • Sharebar
250 g zelenej bio špargle 
15 dkg schwardzvalskej šunky
10 dkg syra (20 %)
2 vajíčka 
soľ 
kúsok masla 
 
Porcie: 2 Čas prípravy: 40 minút 
 
Končeky špargle pred varením odrežeme (asi 2 cm), môžeme ich rozvariť v polievke. Takto očistenú špargľu zviažeme do štyroch zväzkov nitkou alebo špagátom, dáme variť do osolenej vriacej vody. Do vody dáme aj kúsok masla pre lepšiu chuť. Varíme 8-10 minút, vyberieme ju a necháme trochu vychladnúť. Dva plátky šunky položíme nad seba, do stredu dáme zväzok špargle, odstránime nitku a špargľu zabalíme do šunky. Takto postupujeme pri všetkých štyroch zväzkoch. Zväzky vložíme do menšej zapekacej misy a pečieme na 180 °C asi 20 minút, potom špargľu zalejem vyšľahanými vajíčkami a uložíme na ňu syr. Zapekáme ešte 15 minút a podávame. 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet