Zapekaný karfiol

  • Sharebar

1/2 karfiolu 

2 zemiaky 

4 vajíčka 

himalájska soľ 

1 ľadový šalát 

1/2 uhorky 

1 limetka 

olivový olej 

 

Počet porcií: 3   Čas prípravy: 45 minút

 

Karfiol si uvaríme v osolenej vode do polomäkka, zemiaky uvaríme v šupke tiež do polomäkka, takto pripravené zemiaky majú nižší glykemický index. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky, v jánskom skle ich zmiešame s karfiolom a dáme zapiecť na 10 minút, potom sklo vyberieme a zmes zalejem rozšľahaným vajíčkom. Vajíčko môžete rozšľahať s bielym jogurtom, jedlo bude vláčnejšie. Necháme ešte 5 minút piecť. Kým sa karfiol zapeká, pripravíme si šalát. Ľadový šalát si nakrájame nadrobno, pridáme nakrájanú uhorku a pokvapkáme limetkovou šťavou. Zapekaný karfiol podávame so šalátom. 

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet