1/2 karfiolu
2 zemiaky
4 vajíčka
himalájska soľ
1 ľadový šalát
1/2 uhorky
1 limetka
olivový olej
Počet porcií: 3 Čas prípravy: 45 minút
Karfiol si uvaríme v osolenej vode do polomäkka, zemiaky uvaríme v šupke tiež do polomäkka, takto pripravené zemiaky majú nižší glykemický index. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky, v jánskom skle ich zmiešame s karfiolom a dáme zapiecť na 10 minút, potom sklo vyberieme a zmes zalejem rozšľahaným vajíčkom. Vajíčko môžete rozšľahať s bielym jogurtom, jedlo bude vláčnejšie. Necháme ešte 5 minút piecť. Kým sa karfiol zapeká, pripravíme si šalát. Ľadový šalát si nakrájame nadrobno, pridáme nakrájanú uhorku a pokvapkáme limetkovou šťavou. Zapekaný karfiol podávame so šalátom.
Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.
- Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
- V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.