4 mrkvy
4 petržleny
1 kaleráb
2 menšie zemiaky
kúsok masla
jarná cibuľka
1/2 ČL nového korenia
1/2 ČL majoránky
1/2 ČL rasce
2 ČL soli
petržlenová vňať
Porcie: 4 Čas prípravy: 30 minút
Ponúkam vám recept na jednu zo základných polievok, ktorý zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Všetku zeleninu očistíme umyjeme a nakrájame na malé kocky. Na kúsku masla opražíme jarnú cibuľku, pridáme mrkvu, petržlen a kaleráb. Chvíľku podusíme, pridáme zemiaky a zelejeme 1,5 L vriacej vody. Okoreníme, osolíme a necháme variť. Polievka je hotová, keď bude všetka zelenina mäkká. Pre koncom pridajte do polievky petržlenovú vňať, ak ju nemáte radi na kúsky, dajte ju do polievky vcelku a potom vyberte. Jednoduché, však? :-)
Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.
- Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
- V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.